KANAPKA Z PRAWILNYM TATAREM ROŚLINNYM I ZIELONYM PESTO
Ten przepis można opisać jako 3 razy S: szybki, smaczny i sycący. Idealnie na wege śniadanie lub lunch. Gwarantujemy, że zdążysz ją przygotować gdzieś pomiędzy prysznicem, a poranną kawką.
Porcja: na dwie spore kanapki
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- ulubione pieczywo (my wybraliśmy żytni pumpernikiel)
- Prawilny Tatar Roślinny 1op.
- sól i pieprz do doprawienia Tatara
- 2 łyżki oliwy
- dwie łyżki roślinnego pesto bazyliowego (możesz wybrać inne, które lubisz lub zrobić sam)
- 5 rzodkiewek
- kilka gałązek szczypiorku
- kiełki (u nas słonecznika i jarmużu)
To będzie bardzo skomplikowany przepis, musisz uważać... 😀
Dodaj do roślinnego Tatara oliwę i drobno posiekany szczypiorek. Dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki. Posmaruj dwie połówki bułki (lub dwie kromki chleba) cienką warstwą pesto. Na dolną część nałóż sporą warstwę Tatara, na to kilka plasterków rzodkiewki i garść kiełków. Zamknij kanapkę i gotowe! Możesz ją spakować w torebkę śniadaniową lub pudełko i zabrać ze sobą jako zdrowy lunch do pracy, czy na zajęcia. Resztę Tatara schowaj do lodówki i wykorzystaj w ciągu kilku dni.
Smacznego!