

Aromatyczny i pełny w smaku gulasz z Nielonym, przyjemnie Cię rozgrzeje i otuli. Gęsty sos, który powstał dzięki połączeniu podsmażonych warzyw z czerwonym winem sprawia, że nie można nie wziąć dokładki!
Jeśli nie masz ochoty na placki ziemniaczane, możesz przygotować sam gulasz i zjeść go z kaszą, ziemniakami lub jak tylko lubisz.

Święta nie byłyby tym samym bez krokietów.
Tak się składa, że przygotowaliśmy przepis na krokiety z Nielonym! Roślinne Święta nie muszą ustępować w smaku tym tradycyjnym.
Zaskocz swoich bliskich i przygotuj im coś pysznego!

Czyli niecodzienna wersja pierogów z farszem łączącym wspaniały smak smażonych pieczarek z lekko kwaśnymi kiszonymi ogórkami, które doskonale uzupełnia mięsny smak Nielonego.

Jesienią, gdy letnie świeże smaki odsuwają się na bok, pojawia się ONA…
Brukselka!
Świetnie pasuje jako składnik bazowy do wielu dań, w tym kaszotto, które dzięki Nielonemu staje się jeszcze bardziej odżywcze.

W letnie upały bardzo polecamy mielone w najbardziej klasycznej i szybkiej wersji – z młodymi ziemniaczkami i mizerią. Super sprawą jest też sałatka ziemniaczana na zimno!

Czyli bardzo proste klasyczne danie libańskie bazujące na mięsie mielonym, a u nas na Nielonym. Te obsmażone pałeczki z dużą ilością ziół i przypraw doskonale sprawdzą się na imprezę, podane z autorskim dipem, albo jako główny element obiadu. Zresztą – są tak smaczne, że można jeść je w każdej formie.

Makaron spaghetti z ragu bolognese to od samego początku nasz ulubiony przepis z wykorzystaniem Nielonego! Gęsty i wyrazisty sos z kawałkami Nielonego, a do tego pyszny i pełen glutenu makaron bardzo uszczęśliwia. Możesz przygotować to danie również w wersji bezglutenowej używając bezglutenowego makaronu, bo ani Nielone ani sos bolongese nie zawierają glutenowych dodatków.

Quiche to takie danie, do którego chyba nie każdy jest na początku przekonany, ale jednak po spróbowaniu każdemu smakuje. Jeśli kochasz quiche lub jeszcze o tym nie wiesz – wypróbuj nasz przepis na jesienną wytrawną tartę z Nielonym!

Choć to danie roślinne, jedząc je, mieliśmy wrażenie, że było w nim wiele dobrych rodzajów sera. Takie magiczne i głębokie smaki kryje w sobie jesień!

To jest to danie, które sprawia, że Ci miło i przyjemnie. Danie serowe, z pysznym makaronem i soczystymi kawałkami Nielonego w środku. Równie pyszne zaraz po przygotowaniu jak i w kolejnych dniach po odgrzaniu. Koniecznie spróbuj!

Czas na gołąbki! Takie jak te za dziecka, które robiła Babcia na specjalne okazje lub bez okazji. Nasze w wersji z sosem pomidorowym. :)
