Wegański Tuńczyk na Ziemniaczanych Łódkach to idealny przepis na roślinną ucztę! Zajrzyj do tego prostego przepisu na Wege Tuńczyka Planeat. Porcja wystarcza dla 2 osób, a czas przygotowania to jedynie 15 minut plus czas pieczenia ziemniaków. To szybki, zdrowy i apetyczny pomysł na wegańską rybę! Spróbuj i rozkoszuj się smakiem.
W dzisiejszym świecie, coraz więcej osób zaczyna dostrzegać korzyści płynące z wprowadzenia roślinnych zamienników mięsa do swojej diety. Jednak, by osiągnąć pełną korzyść z takiej diety, ważne jest zbilansowanie spożycia składników odżywczych.
Przepis, który porwie niejedną osobę - bardzo proste w wykonaniu i niesamowicie smaczne wegetariańskie tacosy przyrządzone na ostro.
To kremowe i orzeźwiające danie to potwierdzenie, że wiosna zawitała już na 100%! Jest sycące i kremowe, ale przełamane cytrusowym aromatem i dodatkiem świeżej bazylii. Musisz spróbować!
Wytrawne rollsy z roślinnym mielonym to idealny przepis na łatwą w przygotowaniu i niesamowicie pyszną wege przekąskę. Zostań kulinarną gwiazdą spotkania z rodziną lub znajomymi! Zachwyć wszystkich połączeniem mięciutkiego ciasta drożdżowego z wytrawnym wegańskim farszem.
Wegańskie pulpeciki inspirowane amerykańskimi meatballsami to przekąska, która już niejednokrotnie grała pierwsze skrzypce na naszych imprezach. Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno, idealnie mięciutkie i oblane słodką żurawiną. Musisz wypróbować!
Ten przepis można opisać jako 3 razy S: szybki, smaczny i sycący. Idealnie na wege śniadanie lub lunch. Gwarantujemy, że zdążysz ją przygotować gdzieś pomiędzy prysznicem, a poranną kawką.
Aromatyczny i pełny w smaku gulasz z Nielonym, przyjemnie Cię rozgrzeje i otuli. Gęsty sos, który powstał dzięki połączeniu podsmażonych warzyw z czerwonym winem sprawia, że nie można nie wziąć dokładki!
Jeśli nie masz ochoty na placki ziemniaczane, możesz przygotować sam gulasz i zjeść go z kaszą, ziemniakami lub jak tylko lubisz.
Święta nie byłyby tym samym bez krokietów.
Tak się składa, że przygotowaliśmy przepis na krokiety z Nielonym! Roślinne Święta nie muszą ustępować w smaku tym tradycyjnym.
Zaskocz swoich bliskich i przygotuj im coś pysznego!
Czyli niecodzienna wersja pierogów z farszem łączącym wspaniały smak smażonych pieczarek z lekko kwaśnymi kiszonymi ogórkami, które doskonale uzupełnia mięsny smak Nielonego.
Jesienią, gdy letnie świeże smaki odsuwają się na bok, pojawia się ONA…
Brukselka!
Świetnie pasuje jako składnik bazowy do wielu dań, w tym kaszotto, które dzięki Nielonemu staje się jeszcze bardziej odżywcze.
W letnie upały bardzo polecamy mielone w najbardziej klasycznej i szybkiej wersji – z młodymi ziemniaczkami i mizerią. Super sprawą jest też sałatka ziemniaczana na zimno!
Czyli bardzo proste klasyczne danie libańskie bazujące na mięsie mielonym, a u nas na Nielonym. Te obsmażone pałeczki z dużą ilością ziół i przypraw doskonale sprawdzą się na imprezę, podane z autorskim dipem, albo jako główny element obiadu. Zresztą – są tak smaczne, że można jeść je w każdej formie.
Makaron spaghetti z ragu bolognese to od samego początku nasz ulubiony przepis z wykorzystaniem Nielonego! Gęsty i wyrazisty sos z kawałkami Nielonego, a do tego pyszny i pełen glutenu makaron bardzo uszczęśliwia. Możesz przygotować to danie również w wersji bezglutenowej używając bezglutenowego makaronu, bo ani Nielone ani sos bolongese nie zawierają glutenowych dodatków.
Quiche to takie danie, do którego chyba nie każdy jest na początku przekonany, ale jednak po spróbowaniu każdemu smakuje. Jeśli kochasz quiche lub jeszcze o tym nie wiesz – wypróbuj nasz przepis na jesienną wytrawną tartę z Nielonym!
Choć to danie roślinne, jedząc je, mieliśmy wrażenie, że było w nim wiele dobrych rodzajów sera. Takie magiczne i głębokie smaki kryje w sobie jesień!
To jest to danie, które sprawia, że Ci miło i przyjemnie. Danie serowe, z pysznym makaronem i soczystymi kawałkami Nielonego w środku. Równie pyszne zaraz po przygotowaniu jak i w kolejnych dniach po odgrzaniu. Koniecznie spróbuj!