Wegańska ryba od Planeat na Ziemniaczanych Łódkach to idealny przepis na roślinną ucztę! Zajrzyj do tego prostego przepisu na Wege Tuńczyka Planeat, a nie pożałujesz. To szybki, zdrowy i apetyczny pomysł na wegańską rybę! Spróbuj i rozkoszuj się doskonałym smakiem dania w roślinnej i bezglutenowej wersji.
🐟 WEGAŃSKI TUŃCZYK W ZIEMNIACZANYCH ŁÓDKACH 🐟
Ilość porcji: dla 2 osób
Czas przygotowania: 15 min + pieczenie ziemniaków 45 min
Składniki:
- 8 średnich ziemniaków
- 1 opakowanie 150g Wegańskiego Tuńczyka Planeat
- 1,5 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- Połowa cebuli, drobno posiekana
- Garść szczypiorku, posiekanego
- 1/3 puszki kukurydzy, odcedzonej
- 3 ogórki kiszone, pokrojone w kostkę
- Pieprz i sól do smaku
- Płatki drożdżowe (opcjonalnie)
- Roślinny ser typu feta do posypania
- Dymka do dekoracji
Przygotowanie:
- Skrop umyte ziemniaki olejem i upiecz je w piekarniku przez około 45 minut, aż będą miękkie i przyrumienione. Możesz też użyć ugotowanych ziemniaków w mundurkach.
- W międzyczasie przygotuj farsz: W misce wymieszaj Wege Tuńczyka Planeat, majonez, musztardę, cebulę, szczypiorek, kukurydzę, ogórki kiszone, płatki drożdżowe, pieprz i sól.
- Po upieczeniu ziemniaków, wydrąż trochę środka, aby zrobić miejsce na farsz. Wydrążoną część ziemniaka możesz dodać do farszu.
- Wypełnij ziemniaki przygotowanym farszem.
- Posyp wierzch roślinnym serem typu feta i posyp dymką.
- Podawaj ciepłe i delektuj się wyjątkowym smakiem! 😋